Stapotheek Fox

Stapotheekfox.nl

Deze bootsloperij verwijdert je gezonken boot uit het water

Het feit dat je boot gedeeltelijk of helemaal gezonken is, is natuurlijk al vervelend genoeg en dan moet je deze ook nog eens uit het water halen. Dit kun je uiteraard niet zelf, dus zul je een bootsloperij moeten inhuren. Dit kan via gezonkenbootafvoeren.nl. Welke boot je ook hebt en hoe groot deze ook is, gezonkenbootafvoeren.nl is er voor jou. Hoe het laten verwijderen van een gezonken boot door een bootsloperij te werk gaat, lees je in dit artikel.

Hoe kan een boot zinken?

Als de boot aan het varen is, zijn er natuurlijk talloze redenen waarom een boot kan zinken. Zo kan deze ergens tegenaan varen of kan er een lek ontstaan. Maar het komt ook regelmatig voor dat een boot zinkt terwijl deze gewoon aan de kade ligt. Hoe kan dit? Meestal komt dit door de regen. De meeste boten hebben een regenhoes of een afdekzeil, maar deze kan door de wind scheuren of zelfs wegwaaien. Ook kan deze na een tijdje beschadigd raken. Hierdoor wordt het water niet meer tegengehouden en verzamelt het zich in het laagste gedeelte van de boot. De boot zal schuin gaan hangen, waardoor er alsmaar meer water binnenkomt en de boot steeds zwaarder wordt en zal zinken.

Hoe gaat het afvoeren van een gezonken boot in zijn werk?

Het afvoeren van een gezonken boot is een lastige klus. Aangezien de boot vol met water zit, is deze enorm zwaar. De gezonken boot kan alleen worden afgevoerd, als deze boven water kan komen. Allereerst wordt de boot met behulp van banden en een kraan rechtop gezet, zodat het water eruit kan lopen. Vervolgens wordt de boot met een mobiele waterpompinstallatie leeggepompt. De banden die aan de boot vastzitten worden daarna losgemaakt en de boot wordt van de kant afgeduwd. Soms blijft de boot nog een tijdje aan een touw aan de kade hangen, maar deze kan ook meteen worden meegenomen naar een sloopterrein.

Wat gebeurt er na het afvoeren?

Als de boot is afgevoerd door de bootsloperij, zul je een verklaring ontvangen waarin staat dat je afstand hebt genomen van je boot, zodat je je verzekering en vergunning kunt opzeggen. De bootsloperij zal de boot vervolgens slopen. Dit gebeurt op een milieuvriendelijke manier. Zo veel mogelijk onderdelen en materialen worden gerecycled. Losse onderdelen die nog intact zijn, worden hergebruikt in andere boten en materialen als hout en plastic worden ook weer verwerkt in nieuwe materialen.